Legal Counsel Netherlands - Bedrijfsjurist

Illustration
Illustration
    Schiphol-Rijk
    Vast
    Ingevuld

Wil jij als Bedrijfsjurist werken bij de wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame energie- en milieuoplossingen?
Veolia Nederland is actief op het gebied van energietransitie en circulaire economie en is op zoek naar een breed georiënteerde Bedrijfsjurist. Standplaats Schiphol-Rijk. 

Voor Veolia Nederland zijn wij op zoek naar een:
LEGAL COUNSEL NETHERLANDS
Doel van de functie
Veolia zoekt een Legal Counsel voor een breed georiënteerde functie waarin je met diverse zaken op bedrijfsjuridisch gebied te maken krijgt. Denk hierbij aan commerciële contracten, litigation, AVG, samenwerkingsverbanden, M&A, herstructureringen, diensten- en procesbeschrijvingen, corporate governance. Je bent in deze rol het enige aanspreekpunt in Nederland maar je zal ook nauw samen werken met het legal team van de regio Noord Europa (VK) en het hoofdkantoor in Frankrijk. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk. Standplaats is Schiphol-Rijk.
Functie-inhoud
● Signaleren en beheersen van juridische risico’s binnen de organisatie;● Juridisch aanspreekpunt voor de organisatie (gevraagd en ongevraagd adviseren van directie);● Opstellen en beoordelen van diverse contracten met directie, leveranciers en klanten;● Up to date houden van de interne documentatie van de Veolia Nederland entiteiten (corporate governance);● Analyseren en beoordelen van overeenkomsten en voorwaarden van zowel interne als externe partijen;● Verantwoordelijk voor de AVG gerelateerde zaken binnen Veolia Nederland;● Begeleiden van overnames, tenders, herstructureringen, compliance en disputen;● Juridisch specialist bij projecten;● Training geven over juridische onderwerpen aan de organisatie;
Profiel
● Je hebt 3 á 5 jaar werkervaring als advocaat en/of bedrijfsjurist in een commerciële organisatie;● Je beschikt over een gedegen brede juridische vakkennis;● Je hebt bewezen ervaring in het werken in (project) teams;● Je beschikt over de vaardigheid en ervaring om te onderhandelen, en in het bijzonder, om de commerciële teams te adviseren over passende contractoplossingen;● Je hebt een goed ontwikkeld zakelijk inzicht om juridische- en risico managementoverwegingen in een bredere commerciële en financiële context te kunnen plaatsen;● Je hebt het vermogen om technische problemen die van invloed zijn op het bedrijf te begrijpen;● Je kan met tegengestelde belangen omgaan;● Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
Veolia is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van milieudiensten met meer dan 160 jaar ervaring. Veolia levert aan hun klanten duurzame oplossingen met betrekking tot energie, water en secundaire grondstoffen, zoals het bedenken van oplossingen voor het creëren van nieuwe alternatieve grond-/brandstoffen. Tevens ontwikkelt Veolia oplossingen om grond-/brandstoffen te behouden en te optimaliseren. Veolia is al meer dan 50 jaar actief in Nederland en heeft 650 medewerkers. Veolia ondersteunt hun klanten in de sectoren; levensmiddelen, voeding, chemie, stadsverwarming, groene energie, onderwijs, gezondheidszorg en lokale overheden. Veolia Nederland maakt deel uit van de globale Veolia organisatie die bestaat uit 170.000 experts. Al deze experts zetten zich actief in om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om de groei van de circulaire economie te stimuleren. De kennis en ervaring van haar medewerkers behoort tot de belangrijkste kracht van Veolia. Doordat Veolia jarenlange expertise heeft opgebouwd, worden wij door klanten gezien als een betrouwbare partner om gezamenlijk de doelstellingen van de circulaire economie te realiseren.
Wat biedt Veolia jou?Naast een zeer afwisselende legal baan met doorgroeimogelijkheden (management development) binnen het concern kan je rekenen op:• Een zeer dynamische werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s• Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, afgestemd op jouw kennis en ervaring• 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen
Meer weten? 
Heeft u interesse of vragen over deze functie? Reageer via de sollicitatieknop of neem direct contact op met Sytzes van der Meervan MEER Recruitment, via ln.tnemtiurcerreem%40seztys of (06) 12987771.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Illustration

Interesse of vragen over deze functie?

U kunt contact opnemen met Sytzes van der Meer via 06 12987771, of vul onderstaand formulier in.

Upload CV
Upload Motivatiebrief

Bedankt!

We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Can't send form.

Please try again later.