Adviseur Afval en Grondstoffen

Illustration
    Apeldoorn
    Vast
    Open

Ben jij expert op het gebied van duurzame verwerking van ingezamelde afval-en grondstofstromen? Weet jij met jouw kennis een bijdrage te leveren aan een heldere visie waarop we dit kunnen blijven doen? Circulus is opzoek naar een gepassioneerde Adviseur Afval en Grondstoffen met geruime ervaring en kennis van afval-en grondstofstromen en de verwerking hiervan.

De functieIn deze functie maak je als “expert” namens Circulus onderdeel uit van het expertisecentrum van CirkelWaarde, het samenwerkingsverband van de organisaties AVU, ROVA en Circulus.
Het expertisecentrum verzamelt bestaande kennis en verwelkomt nieuwe inzichten. Het zet zich in voor verschillende kennisprojecten. Het expertisecentrum voert bijvoorbeeld innovatie pilots uit, onderzoekt de repareerbaarheid van producten en adviseert bij in de inkoop van grondstofstromen. Dit doet zij onder andere met bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen. De opgedane kennis wordt vervolgens weer gedeeld met branchegenoten, ketenpartijen en overheden.
Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van een visie op een duurzame verwerking van verschillende afval-en grondstofstromen. Je draagt daarmee bij aan de verwerkingsstrategie van de prioritaire afval-en grondstofstromen GFT, Vezels, AEEA en rest huishoudelijk afval. Daarnaast weet jij deze visie ook te vertalen naar pragmatische oplossingen waarmee gewerkt kan worden. Ook heb je nauwe banden met het Handelshuis binnen CirkelWaarde, hen adviseer je bij het aanbesteden en afsluiten van verwerkingscontracten en het beheer hiervan. Je maakt deel uit van het aanbestedingsteam dat bijdraagt aan de tot stand brenging van het inhoudelijke deel van de aanbestedingsleidraad.Naast de werkzaamheden voor CirkelWaarde zal je ook een gemeentelijk account krijgen of aan specifieke projecten voor Circulus bijdragen. Als Adviseur Gemeente ben je hierbij de schakel tussen Circulus, de gemeente en andere stakeholders. Je bouwt en onderhoudt actief het relatienetwerk met gemeentelijke partners en relevante organisaties binnen het werkveld. Je adviseert op bestuurlijk en ambtelijk niveau over de voorstellen, implementatie, evaluatie en uitvoering van beleid.
In deze rol werk je vier dagen per week als “expert” bij CirkelWaarde en één dag per week als Adviseur Gemeente bij Circulus. Standplaats is Apeldoorn.
Het profielVooropgesteld ben je iemand die helemaal bekend is in de wereld van duurzaamheid met een focus op verwerking van afval-en grondstofstromen. Met jouw aantoonbare ervaring in de afvalbranche ben je helemaal op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kan je hierover desgewenst zelfstandig advies uitbrengen. Je bent van nature iemand die overtuigingskracht meebrengt en daardoor invloedrijk kunt zijn. Met jouw innovatieve denkvermogen weet jij vanuit de samenwerking de gestelde doelen te bereiken. Jouw procesmatig denken helpt je goed in dit werk maar bovenal ben je een verbinder. Je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten op diverse niveaus binnen en buiten de organisatie.
Wat breng je mee?● Minimaal HBO/WO opleiding milieutechnologie, biotechnologie, circulaire economie of gelijkwaardig.● Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in de afvalbranche.● Aantoonbare kennis van diverse verwerkingstechnieken van de benoemde prioritaire stromen (GFT, Vezels, AEEA en rest huishoudelijk afval).● Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Dit kan je van Circulus verwachten● Een afwisselende baan in een organisatie met hart voor mens en milieu.● Functie voor 40 uur per week.● Een bruto maandsalaris van maximaal €6.105,- op basis van een 40-urige werkweek.● Een Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget (PAB) van 13,44%.● Minimaal 27,5 vakantiedagen.● Sportvergoeding van 25% per maand.● Een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes en activiteiten.● Goede arbeidsvoorwaarden conform de cao Grondstoffen, Energie en Omgeving (GEO).
Over CirculusCirculus verzorgt voor negen gemeenten het beheer van afval- en grondstoffen en het beheer van de openbare ruimte.Ons werkgebied telt ruim 470.000 inwoners. Bij Circulus werken verspreid over zeven locaties ruim 650 mensen, waarvan de helft in vaste dienst. De andere helft bestaat uit medewerkers die in het kader van sociale werkgelegenheid of sociale activering bij ons werken.
Over CirkelWaardeEen groot deel van je tijd ben je werkzaam voor de grondstoffenalliantie CirkelWaarde. CirkelWaarde is een samenwerking tussen Circulus Berkel, AVU en ROVA bij de afzet en recycling van grondstofstromen. Het Expertisecentrum van CirkelWaarde verzamelt bestaande kennis en verwelkomt nieuwe inzichten. Meer weten over het CirkelWaarde en het Expertisecentrum? Kijk dan op de website www.cirkelwaarde.nl
Meer weten?Heb je interesse of vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sytzes van der Meer van MEER Recruitment, via: ln.tnemtiurcerreem%40seztys of 06 12987771. Circulus heeft de werving en selectie van deze procedure uitbesteed aan MEER Recruitment.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Illustration

Interesse of vragen over deze functie?

U kunt contact opnemen met Sytzes van der Meer via 06 12987771, of vul onderstaand formulier in.

Upload CV
Upload Motivatiebrief

Bedankt!

We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Can't send form.

Please try again later.